Main » 2013 » Октомври » 25 » Преди да изчезнат
21:15
Преди да изчезнат

Фотографът и пътешественик Джими Нелсън в своя нов фотопроект е решил да ни запознае с представители на  отдалечени и редки племена от всички краища на земята. Проектът има заглавие "Преди да изчезнат" и показва цялото многообразие на тяхната култура и бит.


«Азаро от източните планини». Членовете на това племе покривали с кал телата си, без главата. При това всички хора от Папуа и Нова Гвинея отдавна смятали, че тази кал е отровна. За главите си правели маски от камък, който нагрявали и промивали с течаща вода. 
Така покрити с кал и страховити маски на главите си размахвали копия. Има легенда, която гласи, че «Азаро от източните планини» победили вражеско племе.  Враговете видели, как тъмни фигури приближават от речния бряг, покрити с кал и ги помислили за речни духове. Изплашени, враговете побегнали към своето село.  (Photo and caption by Jimmy Nelson)


«Чукчи». Този древен народ живее на полуостров Чукотка. За разлика от другите коренни народи от Сибир, на руските войски така и не се отдало да покорят чукчите. Но тяхната култура и традиции силно пострадали по време на съветския период, както от водката, така и от замърсяването на околната среда. Континенталните чукчи се занимават предимно с еленовъдство. Кухнята на  крайбрежните чукчи е основана на месо от моржове, тюлени, китове и морски водорасли. И двете групи използват замразена риба, а също така листа и корени. С всичко това се занимават само мъжете. Жените се занимават предимно с шиене и бродерия, което им се отдава отлично. Поради суровия климат и трудностите на живота в тундрата, гостоприемството и щедростта са високо ценени сред Чукчите. (Photo and caption by Jimmy Nelson)
Category: Свят | Views: 1977 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
...
Login form
КАТЕГОРИИ
По страни

Точно време

Sofia

Времето
Календар
«  Октомври 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
АНКЕТА
Върши ли Ви работа?
Всего ответов: 3
Статистика

Онлайн всички: 1
Гости: 1
Потребители: 0
НОВИНИТЕ
Гласувайте за моя сайт в БГ чартТОП СТРАНА BGtop